NYME Bolyai János Iskola könyvtári blogja

NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium könyvtárának blogja. Hírek, események, információk. Képek iskolánk életéből.

50 éves jubileum

Fotók

Szakirodalom ajánló

2009.03.03. 13:01 :: bolyaiblog

 Kedves Pedagógusok!

 
Figyelmetekbe ajánljuk a - könyvtárunkban is megtalálható -, havonta együtt megjelenő két kiadványt:

 a Mentor magazin-t és társkiadványát a Támpont-ot

 
A Támpont – profilját tekintve a módszertan, tankönyv-, taneszközkritika – a pedagógiai kultúra havilapja. Segíti a pedagógusok folyamatos szakmai, mentális és intellektuális megújulását. Célja:
·         a pedagógustársadalmat foglalkoztató kérdések körbejárása
·         újdonságok megismertetése
·         tankönyvek és
·         korszerű taneszközök bemutatása
·         módszertani ismeretek gazdagítása
 
SZAKLAPTALLÓZÓ melléklete segíti az adott havi pedagógiai szakirodalom áttekintését, azáltal, hogy közli a pedagógiai témájú folyóiratok tartalomjegyzékét, továbbá ízelítőt ad a bemutatott folyóiratok legizgalmasabb írásaiból.
Néhány példa az említett folyóiratok közül: EDUCATIO, IskolakultúraA Kisgyermek, Modern Iskola, Modern Nyelvoktatás, Pedagógusok Lapja, Taní-tani, Tanító, Új Pedagógiai Szemle
 
A Mentor magazin hatékony eszköz mindazoknak, akik nyitottak a világra, és fontosnak tartják folyamatos önfejlesztésüket. Célja: praktikus, hasznos „eszközt” adni az oktatással foglalkozók és a saját útjukat kereső, tanulni vágyók kezébe. Küldetése: vonzó egyéni és közösségi példák, esetleírások, történetek segítségével hatni, figyelmet felhívni, az emberek gondolkodását pozitív irányába elmozdítani.
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bolyaiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr54977381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása