NYME Bolyai János Iskola könyvtári blogja

NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium könyvtárának blogja. Hírek, események, információk. Képek iskolánk életéből.

50 éves jubileum

Fotók

Bosnyák Viktória író-olvasó találkozó

2012.11.05. 13:09 :: bolyaiblog

meghívó író-olvasó találkozóra.jpg

Bosnyák Viktória (Budapest, 1966. október 27. –) magyar ifjúsági író.bv.jpg

A Soros Alapítvány ösztöndíjával, az 1986-os évet egy amerikai főiskolán töltötte. Ezután elvégezte az ELTE angol-német szakát. Az egyetemi évek alatt és után gyakran tolmácsolt a Magyar Televíziónak különböző osztrák, német és brit koprodukciós műsorokban. Ez idő alatt írt pár cikket az Ötlet című magazinnak és a BBC számára lefordította a Viktória című operett librettóját angol nyelvűre. Angol és német nyelvet tanít, ifjúsági regényeket ír és fordít.

A Tündérboszorkány (2003) az első, kiskamaszoknak szóló ifjúsági regénye. A történet folytatása a Klott gatya, ne fárassz! címmel (2005. április) megjelent kötetében olvasható, harmadik része pedig az Analfa visszatér. Az első két kötetből film is készült. Miután Stephenie Meyer-nek, a Twilight-saga írójának több könyvét is lefordította, a sorozat befejeztével, annak ihletésében útnak indította saját sorozatát, Lovessence címmel

Az írónő gondolt a kezdő olvasókra is, akik számára könnyen olvasható, és az anyanyelv, a helyesírás elsajátítását megkönnyítő meseregény sorozatot is írt. Így születtek  A sirály a király?, Amikor kivirágzott a fánk fánk, Elek, merre keresselek, valamint az Ezt nevezem! című könyvei is.

Bosnyák Viktória fordításában jelent meg Jean Little: Victoria Cope naplója (1993), Holly-Jane Rahlens: Vilmos herceg, Maximilian Minsky meg én, a 2005-ös könyvfesztivál egyik újdonsága, Stephenie Meyer Alkonyat-sorozatának negyedik kötete, a Hajnalhasadás, Meg Cabot könyvei, vagy  John Grogan: Marley meg én című könyve, és még számos további kötet.

A Könyvmolyképző Kiadó külsős munkatársa, író, lektor, műfordító.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bolyaiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr864890181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása