NYME Bolyai János Iskola könyvtári blogja

NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium könyvtárának blogja. Hírek, események, információk. Képek iskolánk életéből.

50 éves jubileum

Fotók

Népmese Napján

2013.09.30. 16:00 :: bolyaiblog

Népmese Napján

2013.szeptember 30.

 

A szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola a tavalyi tanév végén 3 fordulós vetélkedőt hirdetett meg az alsó tagozatos diákoknak a népmese napjához kapcsolódva, amit először 2005. szeptember 30-án - Benedek Elek születésnapján – ünnepeltek meg országszerte.

Az első két fordulóban a tanulók Benedek Elek meséihez kapcsolódó feladatsort oldottak meg, illetve a mesékhez illő illusztrációkat, mesei tárgyat készítettek a 4 fős 3. osztályos csapatok.

A 3. fordulót már a Gothard iskolában rendezték meg, ahol 11 csapat versenyzett az értékes díjakért.

Nemcsak szövegértésben, találós kérdés megfejtésben, hanem Elek apó életrajzában is jártasnak kellett lenniük a tanulóknak ahhoz, hogy később sikeresen vegyék a próbatételeket.

A meseerdőben válogatott próbatételeken: mocsárjárásban, kölesválogatásban, ördöglakat nyitásban, gombócdobálásban, diótörésben, mesei alakok felismerésében kellett bizonyítani ügyességüket.

Iskolánk 4. évfolyamos csapatai a hősök bátorságával kemény küzdelemben, kitartó és lelkes feladatmegoldással ugyan nem a királykisasszony kezét, hanem 1. és 3. helyezést értek el a városi versenyen. Jutalmuk a sok-sok szép mese megismerésén túl 1-1 Benedek Elek mesegyűjtemény volt.

   1.helyezett csapat: Ávár Júlia, Gyürüs Hanna, Horváth Dorottya, Tánczos Tamara 

      Felkészítő tanítónő: Bakó Zsuzsa

   3.helyezett csapat: Fülöp László, Orbán Áron, Schindele Gréta, Sisak Jázmin

      Felkészítő tanítónő: Horváthné Sámson Andrea

 nepmese_mtv.jpg

Gratulálunk a diákoknak!

 

Szólj hozzá!

Címkék: verseny

A bejegyzés trackback címe:

https://bolyaiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr945547346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása