NYME Bolyai János Iskola könyvtári blogja

NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium könyvtárának blogja. Hírek, események, információk. Képek iskolánk életéből.

50 éves jubileum

Fotók

Mezeifutó Vb-n járt a Bolyai

2010.05.17. 09:39 :: bolyaiblog

A szlovákiai Lipótszentmiklóson megrendezett iskolai mezeifutó-világbajnokságon az előkelő kilencedik helyen végzett a Bolyai lánycsapata.

A világbajnokságon a Mester Dóra, Cserjési Zoé, Kívés Borbála, Altay Csilla, Zsiga Rebeka és Varga Réka összetételű gárda jól helytállt. A rendkívül nehéz, kétkörös és 6,8 kilométeres össztávú verseny végén a 19 csapatos mezőnyben az előkelő kilencedik helyet szerezték meg a szombathelyiek - győztek a törökök az ausztrálok és az olaszok előtt -, míg a közel 120 egyéni indulóból Altay Csilla legjobb vasiként 13:56,1 perces idővel a 30. pozícióban ért célba. A felkészítésben a Bolyai testnevelői közössége, valamint a csapat gerincét adó futók és triatlonisták edzői, Kívés István, illetve Tóth Zsuzsanna vett részt. A fiúknál a pilisvörösvári Schiller gimnázium szerepelt a vb-n, és a 22 hatfős alakulat között a 19. helyen végzett.

 

- A lányok kihozták magukból a maximumot, a kilencedik hely nemcsak szép és korrekt helyezés, hanem az elmúlt évek legjobb magyar eredménye - értékelt a Bo-lyai csapatvezetője, Kunecz Árpád. - Minden pozícióért kemény harc zajlott. A verseny erősségét mutatja, hogy Altay Csilla egyéniben nagy küzdelemben a középmezőny elején végzett, míg az idei mezei futó diákolimpián, Gödöllőn egyéniben ezüstérmes volt. A pálya vonalvezetése is megnehezítette a dolgunkat. Itthon a lapos emelkedő a jellemző, ám kint egy meredek emelkedőt, majd lejtőt éles kanyar követett. Sokan elestek ott, ráadásul kétszer kellett átfutni rajta. De nagyon kellemes környezetben zajlott a verseny, valamint utána egy kulturális rendezvényen is részt vettünk, ahol a magyar csapatok komoly elismerést kaptak.

forrás: Vas Népe

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bolyaiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr112009308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása