NYME Bolyai János Iskola könyvtári blogja

NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium könyvtárának blogja. Hírek, események, információk. Képek iskolánk életéből.

50 éves jubileum

Fotók

Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja

2008.10.13. 16:29 :: bolyaiblog

1999 óta minden év októberének negyedik hétfőjére hirdették meg a Nemzetközi Iskolai Könyvtári Napot, évente más-más témát választva. Ebben az évben azonban történt egy kis változás.

2008-ban október hónapot jelölték ki az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapjává, melynek szlogenje:
 
Művelődj és tanulj iskolád könyvtárában !
 
tovább…
 
A cél, hogy a világ különböző iskoláiban a diákok, a tanárok, a szülők, az iskolafenntartók, az önkormányzati képviselők, a sajtó stb. számára szervezett programokkal irányítsuk rá a figyelmet az iskolai könyvtárakra, melyek fontos szerepet töltenek be az információszerzés és feldolgozás módszereinek megtanításában, hogy azután az egész életen át történő tanulás, a szüntelen megújulás nélkülözhetetlen eszközeivé váljanak. 
Az iskolai könyvtár a család után - vagy helyett - teremt lehetőséget az információs társadalommal való ismerkedésre, és a szellemi munka szépségeinek ízlelgetésére. Mindemellett hátrányokat kompenzáló és közösségformáló erő is.
 
Mi is szeretnénk részesei lenni ennek a szép, immár hagyománnyá váló rendezvénysorozatnak, melynek során minden év októberében még nagyobb figyelemmel fordul a világ az iskolai könyvtárak felé. Ezért felhívjuk figyelmeteket két pályázatra és az általunk szervezett programokra:
 
 
                
 
 
        A könyvtár, mint az önálló tanulás eszköztára - előadás
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bolyaiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr35711753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása