NYME Bolyai János Iskola könyvtári blogja

NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium könyvtárának blogja. Hírek, események, információk. Képek iskolánk életéből.

50 éves jubileum

Fotók

Gyermekjogi ABC

2008.10.17. 11:45 :: bolyaiblog

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket (az osztályfőnökökét különösen) a Gyermekjogi ABC c. kiadványcsomagra, mely könyvtárunkban megtalálható.

Ez a kézikönyv mindazoknak szól, akik gyermekekkel, fiatalokkal foglalkoznak, és munkájuk során fontosnak tartják a gyermekjogok ismertetését és gyakorlatba való átültetését. A gyermekjogok tanítását az osztályfőnöki órákra szánták, de lehet vele foglalkozni az állampolgári ismeretek tantárgy keretében, szakkörön, vagy akár nyári táborban is. A munkát a gyermekek körében felmérés előzte meg, amelyből kiderült, hogy sok fogalmat egyáltalán nem ismernek, de nagyon érdekli őket a téma.
 
A csomag tartalmaz:
két könyvet: Gyermekjogi ABC és  Pedagógiai kézikönyv a gyermekjogi ABC-hez
és három gyermeknek szóló füzetet:
Gyermekjogok Kicsiknek (5-8 évesek számára)
Gyermekjogok Nagyobbaknak (9-13 évesek számára)
Gyermekjogok Nagyoknak (14-18 évesek számára), mivel a jogok megfogalmazása, illetve száma alkalmazkodik az életkori sajátosságokhoz.

A kiadványcsomagról bővebben a borítóra kattintva olvashattok:    

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: könyvajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://bolyaiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr74718476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása