NYME Bolyai János Iskola könyvtári blogja

NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium könyvtárának blogja. Hírek, események, információk. Képek iskolánk életéből.

50 éves jubileum

Fotók

Abu Dhabi

2010.02.19. 09:46 :: bolyaiblog

 

New York University Abu Dhabi
 
 
Hosszú pályázati procedúra után nekem és osztálytársamnak, Kovács Krisztiánnak megadatott az életre szóló lehetőség, hogy részt vegyünk a New York University Abu Dhabi nyílthétvégéjén.
Az egyetem a nagy múltú New York University és Abu Dhabi város összefogásából jött létre, és idén nyáron, csupán néhány hónap leforgása alatt épült fel. Azóta a termek mindegyikét projektorokkal és számítógépekkel szerelték fel, hogy a diákok a legmodernebb eszközökkel felvértezve nézhessenek szembe a rájuk váró kihívásokkal.
Ez a hétvége fontos, és egyben utolsó állomása volt a felvételi procedúrának, mely során az egyetemnek nem titkolt szándéka a világ minden részéről száz tehetséges diák kiválogatása, hogy a 2010 szeptemberében induló, első évfolyamának diákjai legyenek.
A program egyáltalán nem volt stresszes, az iskola tanárai mindenben a jelentkezők kedvében jártak, bizonyítani akarták, hogy ebben az intézményben a diákok bármit is akarnak elérni, ha elég keményen tanulnak, ők biztosítják az anyagi és/vagy szellemi hátteret. A választható képzési irányok igen széles skálán mozognak, gyakorlatilag mindenféle érdeklődésű embert szívesen lát az egyetem, legyen az akár biológus-, fizikus- politikus- vagy művésznövendék. A tanárok közül néhányan mintaelőadásokat is tartottak, ezekre mindenki szabadon jelentkezhetett, így a számunkra legérdekesebb órán vehettünk részt. Meglepő volt többek között az, hogy az órák nagyon kis létszámú csoportokban és meglehetősen interaktív keretek között zajlanak.
Az órák után ellátogattunk az iskola (szintén) frissen épült kollégiumába, ami egy közel ötvenemeletes toronyház első 29 emeletét teszi ki. A szobák tágasak, jól felszereltek, és csodálatos kilátás nyílik róluk a városra.
A szervezők az iskolával kapcsolatos bárminemű kérdésünkre örömmel és készségesen válaszoltak, sőt rengeteg érdekes programot szerveztek a jelentkezőknek. Így jutottunk el a Nagy Mecsetbe, a sivatagba, homokdűnét mászni, és végül, de nem utolsó sorban az Emirates Palaceba. Ezekkel a kirándulásokkal azt próbálták a rendezők bizonyítani, hogy ők komoly hangsúlyt fektetnek nem csak a tanulásra, hanem az iskolán kívüli tevékenységekre is.
A jelentkezők mind nagyon lelkesek és barátságosak voltak. Egyáltalán nem az a légkör alakult ki, hogy mi ott egymás vetélytársai voltunk. Bár mindenki kicsit más ismeretekkel rendelkezett, más pályát képzelt el magának és más dolgok érdekelték, közös volt a hatalmas tudásvágy. A kulturális különbségek ellenére úgy hiszem mindenki tucatnyi új baráttal tért haza, s szeptemberben egy nagyon szoros közösséggel fog indulni ez az évfolyam.

Csillag Tamás

A múlt héten érkezett iskolánkba a hír: Kun Jánost a csapat harmadik tagját is felvették Adu Dhabiba az NYAD képzésére, így ősztől ő is Abu Dhabiba fog járni egyetemre!

A fiúknak ezúton is gratulálunk!

Könyvtárosok

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bolyaiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr331772548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása