NYME Bolyai János Iskola könyvtári blogja

NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium könyvtárának blogja. Hírek, események, információk. Képek iskolánk életéből.

50 éves jubileum

Fotók

Kosárlabda diákolimpia: Bolyais bronzérem

2010.04.08. 09:31 :: bolyaiblog

A VIII. amatőr kosárlabda diákolimpia V-VI. korcsoportos országos döntőjében bronzérmet szerzett a Bolyai iskola lány csapata. 

 Az országos döntőben a lányoknál 16, a fiúknál 20 csapat szállt harcba a dobogós helyezésekért. A csoportbeosztás során a diákolimpia előző két kiírásának lány győztese, a Bolyai Ajka, Kecskemét és Székesfehérvár gárdájával került egy négyesbe. Az első meccsen a szombathelyiek jó játékkal, végig vezetve 61:15-re (11:6, 13:4, 18:1, 19:4) nyertek a fehérvári Szent István ellen, majd a második mérkőzés küzdelmes nyitó negyede után megtalálták a játék ritmusát, így az ajkai Bródy ellen is magabiztosan, 42:10-re (3:3, 12:2, 16:5, 11:0) diadalmaskodtak. Ez-után a diákolimpiai versenyszabályok szerint a kosárhányados alapján rangsorolták a csapatokat. A listán a két nagyarányú győzelemnek köszönhetően a Bolyai került az élre, így a sorban negyedik budapesti Teslával játszott a döntőbe jutásért. A helyi játékvezetők érdekes felfogásban fújták a meccset, így a kosárlabda egy küzdősportra kezdett hasonlítani. Ez megnehezítette a vasiak dolgát, akik nem sokkal a lefújás előtt egyenlítettek (30:30). A végjátékban azonban nem nekik kedvezett a szerencse, s 30:34-re (4:5, 6:11, 14:4, 6:14) kikaptak. A bronzmeccsre szomorúan készültek a lányok, de túltették magukat a vereségen, és fölényesen, 35:18-ra (10:3, 6:6, 12:6, 7:3) nyertek a miskolci Földes ellen. A Bolyai Avas Ancilla, Avas Kinga, Bajnok Borbála, Goda Zsófia Hajnal, Horváth Ágnes, Horváth Anna, Konti Klára, Kukor Sára, Pintér Lilla, Szendrői Fruzsina, Varga Réka és Vargyas Lilián összeállítású csapata így 2007 után ismét diákolimpiai bronzérmes lett. A győzelmet a váci Boronkay szerezte meg a Tesla előtt.

 - Reális az eredmény - értékelt a felkészítő, Kollerics Barnabás. - A Vácé volt a legtöbbet futó csapat, a budapestieké a legverekedősebb, de ha kicsit jobban figyelünk, akkor nyerhettünk volna. A tanulságokat levonjuk, tanulmányi és egyéb elfoglaltság miatt most kevesebbet tudtunk közösen készülni.

 

A fiúknál a Gépipari a 16. helyen végzett.

forrás: Vas Népe

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bolyaiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr381903585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása