NYME Bolyai János Iskola könyvtári blogja

NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium könyvtárának blogja. Hírek, események, információk. Képek iskolánk életéből.

50 éves jubileum

Fotók

ORSZÁGOS NEGYEDIK HELYEZETT TORNÁSZOK

2010.06.14. 12:32 :: bolyaiblog

 

Egymás kezeit szorítva vártuk az eredmény kihirdetését. Tudtuk, hogy a hazai pálya nekünk kedvezett, a hazai közönség bíztatása sokat segített és megtettünk minden tőlünk telhetőt. Jóleső fáradtsággal néztünk magunk elé és reménykedtünk. Ott állva mindenkinek egy gondolat járta a fejében: vajon az előző hónapok kemény munkája, a rengeteg edzés meghozza-e a gyümölcsét?
Ezekben a stresszes pillanatokban visszavágytunk az edzések vidám óráinak hangulatára.
-         Gabi néni, hány fekvőtámaszt kell még csinálni?
-         Hát hányat kellene? Nyolcvanhatmillió-kétszázhuszonnégyezer-hétszázkilencvenkettőt!
-         Jó, akkor már csak kettő van hátra… J
A néhai sumákolás ellenére Gabi néni elégedett lehetett a munkánkkal: a 2009/2010-es tanévben is sorra megnyertük a városi és megyei döntőket, mind csapatban, mind egyéniben.
A budapesti területi döntő már közel sem volt papírforma, mivel az ország egészéről sorsolták össze az iskolákat, és a mi körünkben erős ellenfeleket kaptunk. A tavalyihoz képest sokkal jobb eredményt értünk el, ahogyan titkon reméltük is, mert ez már a második évünk volt ebben a korosztályban, így tapasztaltabbnak mondhattuk magunkat. A harmadik helyezés és Nádasi Zsófi egyéni első helye hallatán mindenki őszinte örömkönnyeket hullatott. A többiek eredménye is szép, hiszen Kívés Borbála és Pósfai Boglárka holtversenyben hetedik lett, valamint a csapat többi tagja is – Lőrinczy Laura, Rábavölgyi Zsófi és Sztastyik Tamara – mondhatni a mezőny felét maguk mögé utasították.
Ezután a versenyek legfontosabbika következett, amelyre egész évben készültünk. Az országos döntőt Szombathelyen rendezték meg. Az ilyenkor szokásos izgalmas utazás így most elmaradt, de helyette kárpótolt, hogy a Haladás sportcsarnokában gyakorolhattunk, így a versenyen már minden szer ismerős volt. S nem utolsó sorban kipihenten állhattunk a szülők és barátok közönsége elé… azon a pénteken.
Magabiztosan, de kissé remegő lábbal kezdtük meg gyakorlatainkat, ám a tapsvihar, és egymás bíztató szavai mindig erőt adtak.
-         A Bolyai csapata gerendán kezd. A szersorrend: gerendáról talajra, talajról ugrásra,
ugrásról korlátra.-
 A gerendán az apró megingásoktól eltekintve mindenki jól szerepelt, a talajon a „Twilight-zene” nagy sikert hozott, ugráson magasra röpített a hazai dobbantó, és a kezdeti nehézségeket okozó korlát is kitűnően ment. A verseny befejeztével mindegyikünket a szokásos elégedetlenség nyomasztotta, de megbeszéltük a hibákat, és csokival vígasztalódva figyeltük a következő ellenfeleket.
Vártunk, és eredményhirdetésre szólítottak. Hosszú sorban vonultak fel a csapatok a négyzet alakú talajra. A színes dresszek oszlopokba rendeződtek a fehér szőnyegen. Az izgatott morajlás azonnal abbamaradt, mihelyst a hangosbemondó megszólalt. A feszült csendet az első helyezett csapat: Debrecen neve és tapsvihar törte meg. Reményünk úgy fogyott, ahogy a helyezések száma nőtt. De szerencsére nem kellett sokat várnunk, és a dobogó árnyékában megpihenhettünk. Az országos negyedik helyezés büszkeséggel töltött el minket, és tanárainkat, akik a közönség soraiban végig szurkoltak nekünk.
Megfogadtuk, jövőre még keményebb felkészülés és ennél is jobb eredmény a cél.
 

A Bolyai tornászcsapata

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bolyaiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr602080654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása