NYME Bolyai János Iskola könyvtári blogja

NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium könyvtárának blogja. Hírek, események, információk. Képek iskolánk életéből.

50 éves jubileum

Fotók

Az iskolai könyvtár mindenre képes!

2010.10.06. 09:55 :: bolyaiblog

 Sokféleség, kihívás, rugalmasság

Az iskolai könyvtár mindenre képes!

Diversity Challenge Resilience: School Libraries Have it All

Az Iskolai Könyvtárosok Nemzetközi Szervezetének (IASL) kezdeményezésére 1999 óta a világ egyre több országában ünneplik az Iskolai Könyvtári Világnapot. Ehhez a kezdeményezéshez Magyarország 2002-ben csatlakozott, a világnap 2008-tól nemzetközi hónappá nőtte ki magát.

Az IASL minden évben egy szlogenben emeli ki az iskolai könyvtárak egy fontos jellemzőjét. Így 2010-ben a következő állításra helyezzük a hangsúlyt:

 Sokféleség, kihívás, rugalmasság

Az iskolai könyvtár mindenre képes!

Ebben benne van, hogy iskolai könyvtáraink nagyon sokfélék, sokféle elvárásnak, kihívásnak kell megfelelniük. Az iskolai könyvtárak, iskolai könyvtárosok viszont rugalmasak, a használóik érdekében szinte mindenre képesek.

 Pályázat

 

Tervezz iskolai könyvtárat!

Az IASL felhívásához igazodva, 2010 októberére, az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapjára készülődve a Könyvtárostanárok Egyesülete pályázatot hirdet általános és középiskolai tanulók számára.

A pályázat a szlogenhez kapcsolódva az iskolai könyvtári terek kihívásaira keres választ. Hogyan lehet egy iskolai könyvtár tereiben is rugalmas. Biztosan sokféleképpen! Te hogyan képzeled iskolád könyvtárát? Hogyan lehetne még több mindenre képes? Arrébb kellene tolni két polcot? Át kellene festeni a falakat? Esetleg bárszékekre van szükség? Vagy egy jó kis kuckóra? Mutasd meg Te hogy képzeled!

Sokféleség, kihívás, rugalmasság Az iskolai könyvtár mindenre képes!

Bővebben: http://www.ktep.hu/tervpalyazat2010

Minden érdeklődőnek, pályázónak eredményes és élményekben gazdag munkát kívánunk!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bolyaiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr272350113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása