NYME Bolyai János Iskola könyvtári blogja

NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium könyvtárának blogja. Hírek, események, információk. Képek iskolánk életéből.

50 éves jubileum

Fotók

Új tartalom – Új megoldások

2012.03.07. 10:16 :: bolyaiblog

 Könyvtár-pedagógiai műhelykonferencia a könyvtárhasználóvá nevelésről

 
Könyvtárostanárok Egyesülete Tavaszi Regionális Szakmai Napot rendez Szombathelyen.
Helyszín: NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
A Könyvtárostanárok Egyesülete a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Gyermekkönyvtáros Szekcióval együttműködve Tavaszi Regionális Szakmai Napokat rendez az ország öt nagyvárosában.
A rendezvénysorozat első állomása Szombathely lesz. 2012. március 20-án 9 és 16 óra között a NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium ad otthont az iskolai és gyermekkönyvtárosok közös programjának.
A konferencia célja, hogy tájékoztassa az iskolai és gyermekkönyvtárosokat a folyamatban lévő jogszabályi változásokról (Nemzeti Köznevelési Törvény, Nemzeti alaptanterv), amelyek már a következő tanévtől meghatározzák az iskolai könyvtárak működését, illetve a közkönyvtárakkal való együttműködését. Célja, hogy közösen átgondolják a gyermekek, fiatalok könyvtárhasználóvá nevelésének új kereteit, lehetőségeit. Mindemellett szeretné az iskolai könyvtárak és a gyermekkönyvtárak között meglévő együttműködéseket megerősíteni, ösztönözni annak érdekében, hogy könyvtári szolgáltatásaikkal, célkitűzéseik megvalósításával minél több tanulót érhessenek el.
A regionális szakmai napok a Budapestre nehezebben utazó könyvtáros kollégáknak is lehetőséget nyújtanak az egyesületekkel való kapcsolatteremtésre, a szakmai párbeszédre.
A konferenciát az NKA támogatta.
A részletes program, a részvételhez szükséges regisztrációs felület az egyesület honlapján található: http://www.ktep.hu/TRSZN2012szombathely
 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bolyaiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr904294926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása