NYME Bolyai János Iskola könyvtári blogja

NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium könyvtárának blogja. Hírek, események, információk. Képek iskolánk életéből.

50 éves jubileum

Fotók

Sikeres szakmai napot zárt a Könyvtárostanárok Egyesülete a Bolyaiban

2012.03.27. 10:21 :: bolyaiblog

Nagy érdeklődés mellett rendezte meg a Könyvtárostanárok Egyesülete Tavaszi Regionális Szakmai Napját Szombathelyen az NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban.
A Könyvtárostanárok Egyesülete a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Gyermekkönyvtáros Szekcióval együttműködve Tavaszi Regionális Szakmai Napokat rendez az ország öt nagyvárosában.
 
A konferenciát Kukor Ferenc, a NyME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatóhelyettese, Szakmári Klára, a Könyvtárostanárok Egyesülete elnöke és Kucska Zsuzsa, az MKE Gyerekkönyvtári Szekció elnöke nyitotta meg.
 
Az előadások sorát Dr. Vaskó János (Vas Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály főosztályvezető-helyettes) nyitotta meg, aki Jogi, szakmai változások az iskolai könyvtárügyben c. előadásában kiemelte, hogy számukra is fontos, hogy a törvények alkalmazása hogyan valósul meg a gyakorlatban.
 
Szakmári Klára (a KTE elnöke; könyvtárostanár, Budai Nagy Antal Gimnázium, Budapest) Az új NAT-ról könyvtár-pedagógiai szempontból c. előadásában kifejtette a jogszabályi változások konkrét hatásait az iskolai könyvtárakra, illetve az iskolai könyvtári munkára.
 
Horváthné Szandi Ágnes (könyvtárostanár, NyME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Szombathely; KTE elnökségi tag) Szükségszerű változások az iskolai könyvtárakban c. előadásában a legfontosabb kihívásokat vázolta, amiket végre kell hajtani a könyvtárak megújulása érdekében.
 
Bozzai Judit (gyermekkönyvtáros,Berzsenyi Dániel Könyvtár, Szombathely) „Nálunk játszva megy a tanulás”. A Berzsenyi Dániel Könyvtár és az iskolák c. előadásában bemutatta a könyvtárukban zajló munkát és a kapcsolattartás lehetőségeit, tapasztalatait. Az iskolák és a család szerepét a könyvtárhasználatban.
 
Iványiné Nagy Kinga (könyvtárostanár, Brenner János Általános Iskola, Szombathely) Bemutató foglalkozásában az egyik legnehezebb feladatot vállalta az előadók közül. Egy bemutató foglalkozás keretében diákok segítségével tartott könyvtárhasználati foglalkozást.
 
A foglalkozást annak megbeszélése követte Petri Ágnes (könyvtárostanár, Móra Ferenc Általános Iskola, Budapest, KTE elnökségi tag) vezetésével.
 
Németh Eszter (osztrák könyvtáros) Papírszínházi bemutatója nagy érdeklődésre adott okot a könyvtárosok körében. Egy új lehetőséget mutatott be az előadó a gyermekkönyvtárak számára. A hagyományos Japán papírszínház alapjait is megismerhette a publikum.
 
Kucska Zsuzsa (MKE Gyerekkönyvtári Szekció elnöke) Hogyan érintik a jogszabályi változások és az új NAT a gyerekkönyvtárakat? c. előadásában a gyermekkönyvtárak szempontjából mutatta be a várható változásokat.
 
A konferencia utolsó foglalkozását Csoportmunka az együttműködési formák témakörben címmel Gerölyné Kölkedi Éva (könyvtáros, NyME Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ, Szombathely) vezette.
 A csoportok bemutatóit követően, már csak a zárás volt hátra. Összességében elmondható, hogy a szakmai nap nagyon sikeres volt. Az előadások sokszínűek és alaposak voltak.
 
A konferencia képei megtekinthetők: itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bolyaiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr374343010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása