NYME Bolyai János Iskola könyvtári blogja

NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium könyvtárának blogja. Hírek, események, információk. Képek iskolánk életéből.

50 éves jubileum

Fotók

Olvass és add tovább az élményt! Pályázat középiskolásoknak

2013.01.28. 08:56 :: bolyaiblog

Magyarországon egy gyakran olvasó diák szövegértési teljesítménye átlagosan annyival jobb egy olvasni nem szerető diákénál, mintha három évfolyammal felette járna iskolába – állapítja meg a PISA2009 összefoglaló jelentése. Erre és egy finn példára alapozva indítja el a Supka Géza Alapítvány és a Magyar Lapkiadók Egyesülete pályázatát középiskolásoknak.

A Te is olvasol, ugye? kampány azt szeretné megmutatni, hogy a lap- és könyvolvasás szórakozás, élményszerzés is lehet. A márciusban induló pályázaton 14-18 éves gyerekek vehetnek részt. A feladat elolvasni Grecsó Krisztián akkor frissen megjelenő, Csak egy tánc című novelláját, amelyet a kampányban résztvevő 21 országos és megyei napi- és hetilap közöl, és arról két flekkes értő, értékelő szöveget (kritikát, esszét) írni. A pályaművekből Diószegi Endre középiskolai tanár vezetése mellett pedagógusok választják ki a legjobb tízet, a shortlistről – Für Anikó színművész elnöklésével – a zsűri nevezi meg a nyertest. Az eredményhirdetésre a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon kerül sor április 21-én.

A legjobb szöveget megjelentetik, szerzője táblagépet kap, és kiválaszthatja, kiknek adjanak könyvcsomagot – a kiírók szerint így a nyertes az olvasás élményét ajándékozhatja mások számára.

A kampány főbb eseményei:

március 13. – A pályázat beharangozójának megjelenése a résztvevő lapokban
március 20. – A novella első részletének megjelenése
március 27. – A novella második részletének megjelenése
április 04. – A diákok pályamunkájának beküldési határideje
április 11. – Előértékelés, a tíz legjobb dolgozatot kiválasztása
április 15. – A Für Anikó vezette zsűri a tíz dolgozatból kiválasztja a legjobbat
április 21. – Eredményhirdetés a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
április 22. – A győztes pályamű megjelenése a lapokban

http://www.facebook.com/teisolvasol

Szólj hozzá!

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://bolyaiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr735047792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása