NYME Bolyai János Iskola könyvtári blogja

NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium könyvtárának blogja. Hírek, események, információk. Képek iskolánk életéből.

50 éves jubileum

Fotók

A Mindentudás Egyeteme az interneten

2008.09.24. 09:21 :: bolyaiblog

 

Mindentudás Egyeteme2002-ben indult útjára a Mindentudás Egyeteme című tudományos ismeretterjesztő előadássorozat. A magyar tudomány legjobb képviselői tartanak heti rendszerességgel előadásokat a legkülönbözőbb tudásterületek közérdekű kérdéseiről és vitatják meg ezeket a hallgatósággal.  A program a legkorszerűbb tudást a legkorszerűbb információs és kommunikációs technológiák alkalmazásával kötötte össze.
 
A program weboldalán megtekinthető minden előadás mikrosite-ja (a webre szerkesztett szöveg, az illusztrációk és kiegészítő anyagok, a helyszínen készült teljes videofelvétel). Valamennyi előadót önálló oldalon mutatnak be, tudományos pályafutásától publikációin át akár a személyes vonatkozásokig. Az előadás helyszínén összegyűjtik az élőben fel nem tett kérdéseket, amelyek szintén felkerülnek a honlapra. Az olvasónak módja van arra, hogy a fórumban hozzászóljon az egyes témákkal kapcsolatban nyitott és szakmailag moderált topicokhoz, melyeket az előadók is figyelemmel kísérnek. Az elhangzott előadások teljes anyaga egy gyűjtőoldalról bármikor elérhető. A honlap emellett friss tudósításokat, tudományos híreket, könyv-, program- és műsorajánlókat is kínál.
 
Az olvasók játszhatnak is: minden előadás után tesztelhetik tudásukat és egy-egy szemeszter végén "bizonyítványt" kaphatnak. A tesztek folyamatosan, utólag is kitölthetők és a bizonyítványokat a később bekapcsolódók is megszerezhetik.
 
A Mindentudás Egyeteme honlapja a  http://www.mindentudas.hu címen érhető el.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bolyaiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr90678816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levi\'s 2008.11.07. 19:43:54

Szeretnék linket ajánlani. A következő weboldal sok ügyességet fejleszt, angoltanulást rengeteget, sőt, ha már profi angoltudásunk van, kvízekben is vehetünk részt! Magyaroknak is ajánlom az alábbi angol oldalt:www.clubpenguin.com
süti beállítások módosítása